Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBK Lund
Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda

Damer Div.1
FÖRSSÄSONGSSCHEMAT ÄR KLART
2019-08-20 20:26, Damer Div.1
Foto: Patrik Palm (Red. Ludvig Nilsson)
D1 kommer under sin försäsong att spela två turneringar. Både Björnslaget i Göteborg och Höllviken Pre Season Challenge i Höllviken ska avverkas. Två intressanta turneringar som ska hjälpa laget till att vara väl förberedda inför kommande säsong.
Damer Juniorallsvenskan
JAS DAM SPELADE OAVGJORT MOT DIV.1-TOPPLAG
2019-08-18 12:18, Damer Juniorallsvenskan
Foto: Patrik Palm

Igår spelade JAS Dam en träningsmatch mot Munka-Ljungby IBK , ett topplag i damer division 1. Detta var första matchen för årets upplaga av JAS Dam. I princip halva gårdagens trupp bestod debutanter i JAS-sammanhang. Ellen Bladh, Emilia Almén, Esméralda Hernandez, Linn Segerstråle, Sofia Heyl och Tyra Jeglertz, alla födda 2003 och 2004, var de som igår gjorde sin första JAS-match. Dessutom gjorde nyförvärvet Filippa Philipsson Eriksson debut i IBK Lund-tröjan. Skadade Sigrid Garai Persson bidrog, under sin första JAS-match, med peppning i avbytarbåset.

Laget har endast haft en gemensam träning tillsammans. Detta gjorde att vi hade en tuff match framför oss, där vi verkligen skulle få en värdemätare för att se var vi står någonstans.

Damer Elit Allsvenskan
LANDSLAGSMERITERAD MÅLVAKT FLYTTAR TILL LUND
2019-08-16 12:41, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Patrik Palm

Idag låter sig klubben meddela att vi har skrivit ett avtal med den schweiziska landslagsmeriterade målvakten Jana Schenk. Schenk kommer senast från spel med UH Red Lions Frauenfeld i den schweiziska högstaligan NLA. 20-åringen har flera U19-landslagsuppdrag för Schweiz på sitt CV, däribland Euro Floorball Tour 2016.

Kontraktet är skrivet över två säsonger.

Damer Elit Allsvenskan
ALLSVENSK BACK TILL DAM ELIT
2019-08-15 16:21, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Patrik Palm

Idag kan vi presentera Dam Elits senaste nyförvärv. Från seriekollegan Lindome IBK hämtar man in backen Denise Vidén. Vidén har tre säsonger bakom sig i Allsvenskan med Mölndalslaget. Utöver detta har 20-åringen även meriter från flera upplagor av Innebandyfesten (junior-SM-slutspel) och från distriktlags-SM med Göteborg.

Vidén kommer att spela med tröja nummer 5.

Kontraktet är skrivet över två säsonger.

Damer Elit Allsvenskan
TRIO VÄLJER ATT FÖRLÄNGA SINA AVTAL
2019-08-14 16:56, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Patrik Palm | Cecilia Holgersson t.v., Eda Dagasan ö.t.h. och Viktoria Rosberg n.t.h.

Idag kan vi glädjande meddela att tre spelare i Dam Elit har valt att förlänga sina avtal. Cecilia Holgersson, Eda Dagasan och Viktoria Rosberg har alla tre valt att fortsätta sina resor i Allsvenskan.

Samtliga tre kontrakt är skrivna över två säsonger.

VIKTIG INFORMATION GÄLLANDE NYA REGLER KRING INNEBANDYGLASÖGON
2019-08-13 14:37
Foto: Patrik Palm
Idag meddelade Svenska Innebandyförbundet en ändring av reglerna kring användandet av innebandyglasögon. Reglerna baseras inte längre på vilken typ av licens spelaren har (Dvs. på ålder), utan det kommer baseras på vilken åldersklass spelaren spelar i. 
Läs vidare för mer information.
Damer Elit Allsvenskan
FÖRLUST I FÖRSÄSONGSPREMIÄREN
2019-08-12 13:48, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Patrik Palm

Det var ett tufft motstånd som väntade när Dam Elit skulle göra försäsongspremiär igår. SSL-laget Warberg IC, som förra säsongen slutade på en tolfteplats, stod för motståndet. Det märktes omgående att det var ett SSL-lag som stod på andra sidan. Jämfört med förra säsongens försäsongsmatch mot Varbergslaget så tycker jag att de var bättre taktiskt organiserade, snabbare och bättre fysiskt. Perfekt för oss som vill få en tuff inledning för att se var vi står och vad vi behöver jobba vidare på. Vi saknade sju utespelare, varav en med kort varsel, och ställde upp med tolv utespelare och två målvakter. En del av säsongens nyförvärv gjorde premiär. Två av dem har inte presenterats offentligt ännu, något som kommer ske denna vecka – så håll utkik på hemsidan och våra sociala medier.

Herrar H1 Elit
TALANGFULL DUO SKRIVER NYA AVTAL
2019-08-09 19:03, Herrar H1 Elit
Foto: Patrik Palm | Jakob Petersson t.v. och Hugo Norlund t.h.

Idag kan klubben presentera två nya intressanta förlängningar för vårt herrelitlag. Det är en ung målvakt och en teknisk forward med ett fruktat avslut som nu har skrivit på varsitt nytt avtal. Målvakten Jakob Petersson, som har tillbringat hela sin karriär i föreningen, väljer att framöver kombinera högskolestudier med division 1-innebandy. Även anfallaren Hugo Norlund har valt att skriva på ett nytt avtal med klubben.

Båda kontrakten är skrivna över två säsonger.

Damer Elit Allsvenskan
BACKDUO SKRIVER NYA AVTAL
2019-07-29 17:20, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Patrik Palm | Jasmine Nilsson t.v. och Malin Wiskman t.h.

Idag kan vi glädjande meddela att två av Dam Elits backar har valt att förlänga sina avtal. Jasmine Nilsson och Malin Wiskman har valt att fortsätta sin resa med laget. Nilsson kom från IK Stanstad för två säsonger sedan och har haft en stigande utvecklingskurva under hennes år hos oss. Wiskman som var med på resan från Div.1 upp till Allsvenskan har flera år i bagaget för klubben.

Båda avtalen sträcker sig över två säsonger.

FÖRSÄSONGSMATCHERNA NÄRMAR SIG
2019-07-29 13:26
Foto: Patrik Palm (Red. Ludvig Nilsson)

Snart inleds försäsongsmatcherna för våra representationslag. Flera intressanta matcher väntar för såväl Dam Elit som Herr Elit. Ett utmärkt tillfälle att få se våra elitlag innan tävlingssäsongen drar igång. Vi ger er en genomgång för hur båda lagen kommer matchas under försäsongen, på såväl hemma- som bortaplan.

GRATULERAR TILL ANTAGNINGEN
2019-07-27 12:45
Foto: Patrik Palm (Red. Ludvig Nilsson)

BK Lund vill gratulera alla blivande studenter som idag har blivit antagna till universitets- och högskolestudier under höstterminen 2019 i Lund med omnejd. En fantastisk tid av era liv ska börja, som kommer fyllas med glädje och nya bekantskaper, något ni kommer minnas för evigt. Under studietiden är det viktigt med en god balans mellan studentliv, med allt vad det innebär, och motion. Detta får ni bäst med oss i IBK Lund. Som Skånes största innebandyförening kan vi erbjuda innebandyspel på flera nivåer för att matcha din ambitionsnivå. Vi har damlag i Allsvenskan, Div.1 och Div.2, samt herrlag i Div.1, Div.3 och Div.4. Till detta har vi även motionsgrupper som tränar olika dagar på olika platser i Lunds Kommun.


Är du kanske inte intresserad av att spela själv utan har upptäckt glädjen i ledarskap, organisation, arrangemang eller något annat som ingår föreningslivet? Då är du också varmt välkommen att ta kontakt med oss!


Vi ser framemot att höra av just dig! 
Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
Damer Elit Allsvenskan
EGNA PRODUKTER FÖRBLIR FÖRENINGEN TROGNA
2019-07-22 18:47, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Patrik Palm | Tove Sölve t.v. och Sara Simonsson t.h.

Idag kan vi meddela att Dam Elit har förlängt avtalen för två egna produkter. Tove Sölve och Sara Simonsson har båda två vandrat igenom föreningen från ungdomslag hela vägen till representationslaget. Sölve har sedan tidigare flera säsonger i Dam Elit. Hon har även en ettårig sejour i klubbens Div.1-lag bakom sig, innan hon förra säsongen gjorde comeback i Dam Elit. Simonsson flyttades upp till klubbens Allsvenska lag så sent som ifjol, då hon kombinerade spel i Allsvenskan med spel i Juniorallsvenskan. Hon var därmed en del av det lag som vann ett SM-brons under Innebandyfesten i Växjö.

Båda avtalen är skrivna över två säsonger.

Damer Elit Allsvenskan
SYSTRAPAR FÖRLÄNGER SINA KONTRAKT
2019-07-12 18:56, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Patrik Palm | Ella Hammer t.v och Hilda Hammer t.h

Idag låter sig klubben meddela att vi har förlängt avtalen för två viktiga delar av vårt Allsvenska damlag. Det är Ella Hammer, född 1998, och Hilda Hammer, född 2001, som har skrivit på nya kontrakt. Båda systrarna är egna produkter, som har gått genom ungdomslag hela vägen upp till seniorlag. Ella Hammer har dessutom testat vingarna i SSL med Malmö FBC under två säsonger. Hon har även meriter från distriktslags-SM vid flera tillfällen. Även Hilda Hammer har meriter från distriktslaget. Hon har dessutom ett SM-brons i Juniorallsvenskan från föregående säsong.

Båda avtalen är skrivna över två säsonger.

BAKOM KULISSERNA UNDER PRAGUE GAMES 2019
2019-07-10 18:36
Foto: Patrik Palm

Denna vecka är två lag från IBK Lund nere i Tjeckien och Prag för att spela Prague Games 2019. JAS Dam inleder försäsongsmatcherna genom att möta Panthers Praha (Tjeckien), Zurich United Foxes (Schweiz) och FBC Orel Rtyně v Podkrkonoší (Tjeckien) i DJ18-klassen. Även klubbens P03 Victoria har åkt ner till Prag för att i gruppspelet möta FBŠ SLAVIA Plzeň (Tjeckien), Unihockey Basel Regio (Schweiz) och FBS Olomouc (Tjeckien) i P16-klassen.


Vi tar er med bakom kulisserna och hör vad lagens spelare och tränare har att säga om deras förväntningar inför och under Prague Games 2019.

Damer Elit Allsvenskan
STORTALANG VÄLJER LUND
2019-07-08 15:35, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Ludvig Nilsson

Idag låter sig klubben meddela att Dam Elit har gjort klart med ett riktigt spännande nyförvärv, nämligen Filippa Philipsson Eriksson. En av Skånes största talanger födda 2003 ansluter från FC Helsingborg. Philipsson Eriksson stod för en stark fjolårssäsong i Juniorallsvenskan, vilket skapade intresse hos klubben hon nu presenteras av. 34 poäng, fördelat på 11 mål och 23 assist, hann det bli innan säsongen summerades. Detta resulterade i en femteplats i den totala poängligan. Philipsson Eriksson kommer att kunna spela i både Allsvenskan och Juniorallsvenskan under kommande säsong.

Kontraktet är skrivet över två säsonger.

Nyheter från våra lag
Damer Div.1, 20/08 20:26 
P 08 L, 18/08 18:53 
P 04-05 L (Ö), 18/08 12:45 
Damer Juniorallsvenskan, 18/08 12:18 
P 04-05 L (Ö), 17/08 00:08 
P 04-05 L (Ö), 16/08 21:57 
P 04-05 L (Ö), 16/08 20:28 
Damer Elit Allsvenskan, 16/08 12:41 
P 04-05 L (Ö), 16/08 01:23 
Damer Elit Allsvenskan, 15/08 16:21 
P 04-05 L (Ö), 15/08 14:02 
P 04-05 L (Ö), 14/08 22:54 
Damer Elit Allsvenskan, 14/08 16:56 
Damer Elit Allsvenskan, 12/08 13:48 
P 08 L, 11/08 17:03 
 
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS