Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBK Lund
Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda

Damer Elit Allsvenskan
SYSTRAPAR FÖRLÄNGER SINA KONTRAKT
2019-07-12 18:56, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Patrik Palm | Ella Hammer t.v och Hilda Hammer t.h

Idag låter sig klubben meddela att vi har förlängt avtalen för två viktiga delar av vårt Allsvenska damlag. Det är Ella Hammer, född 1998, och Hilda Hammer, född 2001, som har skrivit på nya kontrakt. Båda systrarna är egna produkter, som har gått genom ungdomslag hela vägen upp till seniorlag. Ella Hammer har dessutom testat vingarna i SSL med Malmö FBC under två säsonger. Hon har även meriter från distriktslags-SM vid flera tillfällen. Även Hilda Hammer har meriter från distriktslaget. Hon har dessutom ett SM-brons i Juniorallsvenskan från föregående säsong.

Båda avtalen är skrivna över två säsonger.

GRATULERAR TILL ANTAGNINGEN
2019-07-11 13:07
Foto: IBK Lund

BK Lund vill gratulera alla blivande studenter som idag har blivit antagna till universitets- och högskolestudier under höstterminen 2019 i Lund med omnejd. En fantastisk tid av era liv ska börja, som kommer fyllas med glädje och nya bekantskaper, något ni kommer minnas för evigt. Under studietiden är det viktigt med en god balans mellan studentliv, med allt vad det innebär, och motion. Detta får ni bäst med oss i IBK Lund. Som Skånes största innebandyförening kan vi erbjuda innebandyspel på flera nivåer för att matcha din ambitionsnivå. Vi har damlag i Allsvenskan, Div.1 och Div.2, samt herrlag i Div.1, Div.3 och Div.4. Till detta har vi även motionsgrupper som tränar olika dagar på olika platser i Lunds Kommun.


Är du kanske inte intresserad av att spela själv utan har upptäckt glädjen i ledarskap, organisation, arrangemang eller något annat som ingår föreningslivet? Då är du också varmt välkommen att ta kontakt med oss!


Vi ser framemot att höra av just dig! 
Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
BAKOM KULISSERNA UNDER PRAGUE GAMES 2019
2019-07-10 18:36
Foto: Patrik Palm

Denna vecka är två lag från IBK Lund nere i Tjeckien och Prag för att spela Prague Games 2019. JAS Dam inleder försäsongsmatcherna genom att möta Panthers Praha (Tjeckien), Zurich United Foxes (Schweiz) och FBC Orel Rtyně v Podkrkonoší (Tjeckien) i DJ18-klassen. Även klubbens P03 Victoria har åkt ner till Prag för att i gruppspelet möta FBŠ SLAVIA Plzeň (Tjeckien), Unihockey Basel Regio (Schweiz) och FBS Olomouc (Tjeckien) i P16-klassen.


Vi tar er med bakom kulisserna och hör vad lagens spelare och tränare har att säga om deras förväntningar inför och under Prague Games 2019.

Damer Elit Allsvenskan
STORTALANG VÄLJER LUND
2019-07-08 15:35, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Ludvig Nilsson

Idag låter sig klubben meddela att Dam Elit har gjort klart med ett riktigt spännande nyförvärv, nämligen Filippa Philipsson Eriksson. En av Skånes största talanger födda 2003 ansluter från FC Helsingborg. Philipsson Eriksson stod för en stark fjolårssäsong i Juniorallsvenskan, vilket skapade intresse hos klubben hon nu presenteras av. 34 poäng, fördelat på 11 mål och 23 assist, hann det bli innan säsongen summerades. Detta resulterade i en femteplats i den totala poängligan. Philipsson Eriksson kommer att kunna spela i både Allsvenskan och Juniorallsvenskan under kommande säsong.

Kontraktet är skrivet över två säsonger.

NOVA OPEN 2019 - FÖRSÄSONGENS BÄSTA INNEBANDYUPPLEVELSE
2019-07-05 16:49
Foto: IBK Lund

Nova Open 2019 närmar sig, men ännu finns det chans att uppleva denna helhetsturnering under försäsongen. Mellan den 16-18 augusti önskar IBK Lund tillsammans med våra samarbetspartners in till en fantastisk försäsongsturnering på Nova Lund. Inte nog med att ni får spela innebandy utomhus. Det finns även möjligheter till bland annat mat och shopping, inne på och i anslutning till området. Sista anmälningsdag är den 31 juli.

Planerna står redo för att möta er i augusti,  när vi precis vid skolstart bjuder på denna välpaketerade innebandyupplevelse.

Damer Elit Allsvenskan
LEDARTEAMET ÄR PÅ PLATS
2019-06-30 17:23, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Patrik Palm | Jörgen Hammer t.v., Aron Olsson överst t.h. och Ludvig Nilsson nederst t.h.

I dagarna har de sista bitarna fallit på plats för den ledarstab som kommer leda Dam Elit under kommande säsong. Tidigare har klubben öppet talat för att de vill ha kontinuitet i tränarstaben kring representationslaget på damsidan. Vi är därför glada över att idag kunna meddela vem som kommer assistera huvudtränare Johan Gustafson under kommande säsong. Glädjande nog har samtliga från förra säsongen valt att fortsätta sina uppdrag i liknande roller. Jörgen Hammer, Aron Olsson och Ludvig Nilsson kommer alla tre att fortsätta arbeta i laget som assisterande tränare.

Damer Elit Allsvenskan
SPELSKICKLIG SPELARE ANSLUTER
2019-06-27 20:08, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Ludvig Nilsson

Idag kan vi äntligen tillkännage Dam Elits första externa nyförvärv. Den mångsidiga Jenniefer Cedervall, född 2001, ansluter till laget från fjolårskollegan Åstorp/Kvidinge IBS. 18-åringen har representerat Åstorp under de senaste två säsongerna i Allsvenskan, samt Juniorallsvenskan under fyra säsonger. Utöver detta har hon representerat Skåne vid distriktlags-SM under en upplaga.


Kontraktet är skrivet över två säsonger.

ÅRSMÖTE FÖR IBK LUND 2019
2019-06-20 15:59
Foto: IBK Lund
Härmed bjuder IBK Lund och IBK Lund Elit in samtliga medlemmar till årsmötet 2019 den 25 juli i Föreningarnas Hus i Dalby (Kristers väg 7).
Möte för IBK Lund startar kl.18:00.
Möte för IBK Lund Elit startar kl. 18:45.

Se mötets dagordning för IBK Lund HÄR!

Se mötets dagordning för IBK Lund Elit HÄR!


Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
SERIEINDELNINGEN ÄR KLAR FÖR JUNIORALLSVENSKAN
2019-06-18 13:47
Foto: Svensk Innebandy
Idag presenterades serieindelningen för våra båda JAS-lag på dam- och herrsidan. Några nya bekantskaper väntar för båda lagen. Vi har utöver detta ett lag anmält i DJ18-klassen, vilka kommer inleda sitt kvalspel redan i mitten av september. Vidare kan ni se den lottning som gäller för IBK Lunds juniorallsvenska lag och DJ18-lag.
Damer Elit Allsvenskan
MÅLVAKT FÖRLÄNGER SITT AVTAL
2019-06-12 19:09, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Patrik Palm

Idag kan klubben meddela att vi har förlängt kontraktet med målvakten Sara Gemback. Gemback spelade i Dam Elit under föregående säsong via dubbellicens från IK Stanstad. Hon startade i princip samtliga matcher och utvecklades mycket genom säsongen. Vi är glada att hon väljer att ta steget över permanent och fortsätta sitt spelande hos oss, för att fortsätta sätta avtryck i Allsvenskan.

Kontraktet är skrivet över en säsong.

Herrar H1 Elit
POÄNGMASKIN ÄR KLAR FÖR LUND
2019-06-10 18:10, Herrar H1 Elit
Foto: IBK Lund

Idag Låter sig klubben meddela att Herr Elit har skrivit ett avtal med poängmaskinen Hannes Karlsson från Skurups IBK. Under de senaste tre säsongerna i Skurup har Karlsson mäktat med 132 mål och 70 assist. Detta medför att laget förstärker sin redan starka offensiva arsenal. Karlsson har varit Skurup trogen under hela sin karriär förutom några år i Höllviken. Förra säsongen blev det 44 poäng på 19 matcher för Karlsson.

Herrar H1 Elit
KRAFTFULL BACK ÄR KLAR FÖR HERR ELIT
2019-06-06 20:00, Herrar H1 Elit
Foto: IBK Lund

Idag kan vi med stor glädje meddela att Herr Elit har skrivit ett avtal med backen Christian Freij, senast från hans moderklubb IK Stanstad. Han har även representerat IBK Landskrona under tre säsonger när de befann sig i division 1. Freij beskrivs som en spännande back med fina offensiva kvalitéer. Han har snittat nästan 1 poäng per match under sina fyra år i division 1.

Christian Freij har skrivit på ett treårsavtal. 

Herrar H1 Elit
KARAKTÄRSSPELARE BLIR FÖRSTA NYFÖRVÄRVET FÖR HERR ELIT
2019-06-05 11:49, Herrar H1 Elit
Foto: IBK Lund

Idag låter sig klubben meddela att Herr Elit har gjort klart med en riktig karaktärsspelare i form av Kalle Nilsson. Nilsson kommer senaste från fjolårsseriekollegan Skurups IBK vilka han har representerat i flera säsonger. Han hade en skadetung säsong ifjol och var borta i princip halva säsongen. Efter comebacken snittade han 1,5 poäng/match för Skurups IBK som kämpade för överlevnad. Det räckte inte hela vägen och tillslut fick Skurup lämna för Div.2. Men Nilsson vill ge Div.1 en ny chans och väljer glädjande IBK Lund som fortsatt karriärsval.

Kontraktet med Kalle Nilsson är skrivet över två säsonger.

Damer Elit Allsvenskan
VINDSNABB BACK TAR KLIVET UPP TILL ALLSVENSKAN
2019-05-29 15:30, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Patrik Palm

Idag låter sig klubben meddela att ytterligare en av våra egna produkter får chansen i det Allsvenska damlaget till nästa säsong. Mynta Persmark, född 2002, flyttas upp från vårt Div.1-lag, där hon tillbringade föregående säsong. Persmark ingår även i vårt Juniorallsvenska lag som tog brons i SM. Hon kommer spela såväl där som i Allsvenskan kommande säsong. Persmark fick dessutom krydda sin fina säsong med en plats på U19-landslagets breddläger tidigare i maj.

Damer Elit Allsvenskan
POÄNGDROTTNING GÖR COMEBACK
2019-05-24 16:00, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Patrik Palm

Idag kan klubben presentera en värvningsbomb för Dam Elit. Detta då en spelare som valde att trappa ner sin satsning har valt att återuppta denna. Det handlar om poängdrottningen, och en av de spelare som har gjort flest poäng för Dam Elit i modern tid, Emma Rosén. Föregående säsong tillbringade hon i klubbens Div.2-lag, där hon producerade 57 poäng på 16 matcher. Hon har spelat i klubbens representationslag sedan 2003 och under de senaste fyra säsongerna i Dam Elit har hon mäktat med 125 poäng på 88 matcher. Kontraktet är skrivet på ett år.

Nyheter från våra lag
P 03 Victoria, 14/07 13:24 
Damer Elit Allsvenskan, 12/07 18:56 
Damer Elit Allsvenskan, 08/07 15:35 
Damer Elit Allsvenskan, 30/06 17:23 
Damer Elit Allsvenskan, 27/06 20:08 
P 04-05 L (Ö), 26/06 01:16 
P 04-05 L (Ö), 16/06 05:03 
Damer Elit Allsvenskan, 12/06 19:09 
Herrar H1 Elit, 10/06 18:10 
P 04-05 L (Ö), 09/06 20:33 
Herrar H1 Elit, 06/06 20:00 
F03-04, 04/06 11:19 
Damer Elit Allsvenskan, 29/05 15:30 
 
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
Tweets av @IBKLund