Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBK Lund
Mångfald - Glädje - Utveckling - Kompisanda
Herrar H1 Elit
H1: Tung förlust mot Munka-Ljungby! Vinst mot FBC Kalmarsund U!
2018-11-20 21:00, Herrar H1 Elit
Herr Elit fick en svidande förlust mot serieledande Munka-Ljunby men återhämtade sig veckan senare och tog en stabil seger mot FBC Kalmarsund Ungdom. 
FEM LUNDASPELARE UTTAGNA TILL SKÅNELAGET
2018-11-14 16:41
Foto: Patrik Palm
Idag har vi nåtts av de glada nyheterna om att vi har tre tjejer och två killar som har blivit uttagna till Skånelaget för Flickor 16 och Pojkar 16. Minna Karlsson, Tindra Karlsson och Mynta Persmark är de som kommer få representera Skåne på tjejsidan. På killsidan kommer Elvis Holm och Tevin Lindqvist att få försvara de röd-gula färgerna. SDF-SM spelas mellan den 3-6 januari i Gävle.
Till vardags spelar Minna Karlsson och Tindra Karlsson i Dam Elit och JAS Dam. Mynta Persmark spelar i D1 och JAS Dam. Elvis Holm och Tevin Lindqvist spelar i H3 och JAS Herr.

Vi önskar samtliga fem och respektive Skånelag stort lycka till under SDF-SM 2019!

Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
Damer Elit Allsvenskan
FORWARD VÄLJER ATT SÖKA SIG VIDARE
2018-11-14 13:31, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Patrik Palm

Tyvärr måste vi idag meddela att forwarden i Dam Elit, Elaine Larsson, har valt att söka sig vidare i sin karriär. Larsson som kom från IK Stanstad inför förra säsongen hade tyvärr en skadepräglad fjolårssäsong och hade svårt att ta en startplats efter det. Elaine Larsson har valt att fortsätta sitt innebandyspel i Malmö FBC Ungdom i Div.1.


IBK Lund vill tacka Elaine för sitt engagemang i klubben och önska henne lycka till i framtiden.Ludvig Nilsson

Kommunikationsansvarig

IBK Lund

Damer Juniorallsvenskan
ITALIENSK LANDSLAGSSTJÄRNA TILL JAS DAM
2018-11-13 11:44, Damer Juniorallsvenskan
Foto: Patrik Palm
Inför denna säsong valde Italiens bästa innebandyspelare på damsidan, Camilla Olshov, att flytta till Sverige och Lund. Olshov som har en svensk pappa och en italiensk mamma är i Lund för att utveckla sin innebandy ytterligare, samtidigt som hon läser IB på gymnasiet. 
Damer Elit Allsvenskan
PRESTIGEFULL SEGER I SKÅNEDERBYT
2018-11-09 14:54, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Patrik Palm

Dagen skulle bjuda på ett prestigefullt och hett Skånederby. Två lag som var ruggigt taggade för denna match, där hemmalaget Åstorp/Kvidinge IBS troligen hade en del revanschlusta efter vår vinst i Hessleholm Invitational Cup under försäsongen. Ett ungt hemmalag som har föryngrat laget en del. Vi förberedde oss därför på att ha ett hungrigt motståndarlag på andra sidan planen.

Damer Elit Allsvenskan
STARK VÄNDNING BÄDDADE FÖR SÄSONGENS TREDJE SEGER
2018-11-08 13:04, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Hovslätts IK

Det blev en lång resa till Jönköping en tidig lördagsmorgon för match mot Hovslätts IK. Hovslätt som inför säsongen är nykomlingar i Allsvenskan, men trots det inte en ny bekantskap för oss. Det var nämligen de vi kvalade mot i Playoff 1 i kvalet till Allsvenskan. Ett hemmalag som sedan dess har föryngrat sin trupp.

Damer Elit Allsvenskan
TUNG HELG FÖR DAM ELIT
2018-11-05 22:03, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Patrik Palm
Det blev en tung helg för Dam Elit när Skoghalls IBK och IBK Lockerud Mariestad kom på besök. Två lag som har en utpräglad målsättning att nå SSL-kval. 
Herrar H1 Elit
Vinst mot Växjö IBK samt Hovshaga AIF för Herr Elit!
2018-11-04 12:28, Herrar H1 Elit
Förra helgen gästades Herr Elit av Växjö IBK, en match som på förhand skulle bli jämn, det blev den onekligen också. Herr Elit inledde matchen svagt och släppte in lite enkla mål. Ett passivt förvar som Växjö drog nytta av. I andra perioden blev kvalitén bättre och Herr Elit lyckades vinna perioden med 1-0. Inför sista så gick Herr Elit ned på folk för att få lite mer energi och trots att Växjö gjorde 1-4 visade Herr Elit grym moral och lyckades vända matchen och en mycket viktig vinst inkasserades. Matchen slutade 5-4. 

Stärkta av den fina avslutningen mot Växjö åkte Herr Elit till Hovshaga. För första gången denna säsongen inleder Herr Elit matchen mycket bra och leder med 0-5 när första perioden är spelad. Ett balanserat försvarsspel lade grunden till bra kontringslägen som utnyttjades kliniskt. Bra koncentration och bra skärpa i avsluten gjorde att Herr Elit drog ifrån och vinsten var aldrig hotad. Herr Elit hade en stor spridning på målskyttarna och tränaren Stefan Prim ger hela laget en stor eloge för en riktigt bra insats. Matchen slutade 3-12. 

Herr Elit har en intensiv vecka framför sig där tre matcher ska avverkas. På tisdag 6/11 gästas Herr Elit av Åstorp/Kvidinge kl 20:00 i idrottshallen. På torsdag 8/11 åker Herr Elit till Höllviken för att möta deras division 2 lag i DM kl 18:30. På söndag 11/11 åker Herr Elit till Munka-ljungby kl 16:00. 

Mycket tuffa och viktiga matcher denna vecka där lagen kämpar för att hålla sig kvar i toppen av tabellen.  
IDROTTSSKADEFÖRSÄKRING VIA FOLKSAM
2018-10-25 11:49
Foto: folksam.se
Ni har väl koll på att ni som spelare och ledare är försäkrade via Folksams idrottsförsäkring när ni skadas såväl fysiskt som psykiskt i samband med och i transport till aktiviteter inom IBK Lunds regi. Denna idrottsförsäkringen är framtagen i samarbete mellan Folksam och Svenska Innebandyförbundet. Tveka inte att ta hjälp av dem i samband med eventuella skador.Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
Herrar H1 Elit
Vinst mot Halmstad IBK för Herr Elit!
2018-10-18 20:55, Herrar H1 Elit
Foto: Express-foto
Lördagen den 13 Oktober gästades Herr Elit av Halmstad IBK. Halmstad tog ledningen redan efter 24 sekunder genom ett klassiskt "höstlöv". Sedan tog Herr Elit över och siffrorna skrevs till 9-4.

Tränaren Stefan Prim kommenterar matchen: Det är positivt att vi gjorde ett par mål framåt och de mål vi släpper in är återigen mycket baserat på egna misstag som bidrar till att de får chanser. De misstagen måste vi minimera. I övrigt spelade vi stabilt och det viktigaste var själva vinsten då vi har höga förväntningar på oss själva i år. När man vinner ökar självförtroendet i gruppen vilket bidrar till att samtliga spelare höjer sig några nivåer. Vi har haft en liten trevande start och är inte helt nöjda med inledningen av säsongen. På minussidan sitter vi 9 minuter i utvisningsbåset där jag tycker att samtliga är väldigt onödiga. 

Nästa match spelas söndagen den 28/10 kl 16:00 i Lunds Idrottshall, då kommer Växjö IBK Ungdom på besök. Ett Växjö som för närvarande ligger på en 4:de plats med 8 inspelade poäng. 

Välkomna!! 


FRAMGÅNGSRIK FÖRSÄSONG FÖR KLUBBENS JUNIOR- OCH UNGDOMSLAG!
2018-10-12 16:59
Foto: Privat

Under försäsongen hade vi flera junior- och ungdomslag som var på resande fot och spelade olika försäsongsturneringar. Vissa åkte inom Skåne, medan andra vidgade sina vyer uppe i Västergötland. Under helgen den 14-16/9 valde JAS Herr att åka upp till Helsingborg och FCH Cup. JAS Dam, F03-04 och P03 Victoria styrde däremot bilarna mot Linköping och Fatpipe Invitation.

Damer Elit Allsvenskan
SERIELEDNING BLEV RESULTATET EFTER VÄSTERÅS-TURNÉN
2018-10-10 17:15, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Patrik Palm

Då var det äntligen dags för omgång två och tre när Dam Elit begav sig på roadtrip till Västerås i helgen. Två matcher väntade, en på lördagen och en på söndagen. Det fanns en stark revanschlusta efter premiärförlusten mot Fröjered som vi ville att Västerås-lagen skulle få ta del av. Denna byggdes på ytterligare under resan upp till Västmanland. Förra säsongens möten mot lagen gav en vinst och en förlust, denna säsong skulle poängutdelningen bli något bättre. Vi rätade ut en del frågetecken under träningarna i veckan och var taggade för att visa oss från vår rätta sida. 

Damer Elit Allsvenskan
PREMIÄRFÖRLUST EFTER SPÖKANDE NERVER
2018-10-09 16:37, Damer Elit Allsvenskan
Foto: Patrik Palm
Den Allsvenska säsongen 2018-2019 skulle inledas mot en av toppfavoriterna Fröjereds IF. Ett lag som vi har stiftat bekantskap med sedan flera år tillbaka. Nu har de gjort en liten generationsväxling, precis som vi, och blandat detta med förstärkningar från SSL. Vi visste om att det skulle bli en tuff historia och ville visa från start att vi denna säsong är här för att göra ännu större avtryck.
Herrar H1 Elit
Vinst i hemmapremiären för Herr Elit!
2018-10-02 23:07, Herrar H1 Elit
Foto: Patrik Palm
Herr Elit säkrade tre poäng i hemmapremiären mot Skurup. Matchen lämnade en hel del att önska från Herr Elits sida. Siffrorna skrevs tillslut 6-5 då Pontus Linde Olofsson gjort mål i tom kasse. Målvakten Simon Svensson stod för en stabil insats med några fina räddningar. 

Tränaren Stefan Prim kommenterar matchen: Tycker det är en match där vi lyckas ta tre poäng utan att spela speciellt bra. Vi är inte nöjda med genomförandet, vi skapar en del lägen men spelet går för långsamt och kvalitén på passningarna är alldeles för dåligt rent generellt och vi bjuder på en del misstag. Skönt att vi lyckas vinna utan att spelet stämmer. 

Herr Elit spelar nästa match borta mot IK Stanstad i Staffanstorp, Bråhögshallen kl 19:30 fredagen 5 oktober. 

Herrar H4
HERRAR DIV.4 SÖKER SPELARE!
2018-09-30 19:28, Herrar H4
Längtar du tillbaks till innebandyn? 

Vi i IBK Lund Herrar Div.4 söker ett par spelare till vår trupp. Vi spelar på en seriös nivå med ambition att gå upp i seriesystemet, men spelar också för att det är roligt och för sammanhållning! Kom och träna med oss!
Vi tränar på följande tider: 
Tisdagar: Östra Tornshallen, Lund 20.30-22
Onsdagar: Killebäckskolan, S.Sandby 20.30-22. (Alltid folk som kör från Lund) 

Ta kontakt med Joakim Källén för intresse eller om du har frågor, på tlf. 070-929 83 70.

Välkommen!
Nyheter från våra lag
P 03 Victoria, 21/11 13:09 
Damer Elit Allsvenskan, 14/11 13:31 
Damer Juniorallsvenskan, 14/11 12:56 
P 05-06 S, 13/11 20:42 
Herrar H3/JAS, 13/11 12:36 
Herrar H3/JAS, 13/11 12:14 
Damer Juniorallsvenskan, 13/11 11:44 
P 12 L NV, 13/11 08:33 
P 05-06 S, 12/11 21:00 
P 07-08 S, 11/11 22:14 
P 04-05 L (Ö), 11/11 11:21 
P 08 L, 11/11 10:24 
P 05-06 S, 11/11 09:29 
P 05-06 S, 11/11 09:21 
 
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
Tweets av @IBKLund