Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IBK Lund
Damer Juniorallsvenskan

ITALIENSK LANDSLAGSSTJÄRNA TILL JAS DAM
2018-11-13 11:44
Foto: Patrik Palm
Inför denna säsong valde Italiens bästa innebandyspelare på damsidan, Camilla Olshov, att flytta till Sverige och Lund. Olshov som har en svensk pappa och en italiensk mamma är i Lund för att utveckla sin innebandy ytterligare, samtidigt som hon läser IB på gymnasiet. 
- Det kändes snabbt som att hon kan bli hur bra som helst med sin speluppfattning och sin härliga och ödmjuka inställning. Camilla har hunnit göra avtryck både i JAS och i D1 innan hon dessvärre skadade sig för ett tag sen och har fått köra rehab under en månads tid. Vi hoppas dock att hon försiktigt kan komma tillbaka inom kort för att kunna vara tungan på vågen i båda lagen i fortsättningen av säsongen, säger Daniel Heander. 

Camilla började sin tid i Sverige med att vinna Fatpipe Invitation med JAS, där hon 10 minuter in i turneringen fick byta från center till back och spelade sen hela turneringen utan ett enda misstag. 
- Hon är verkligen en klok spelare som spelar ett enkelt och effektivt spel. I Fatpipe satt den italienska förbundskaptenen på plats i varje match och kunde njuta av Camillas och lagets spel, säger Heander och fortsätter:
- I D1 har hon hunnit bli en viktig kugge som center och även öst in poäng innan skadan satte temporärt stopp. Vi tror att hon har möjlighet till att växa ut till en väldigt bra spelare och har alla verktyg för att kunna nå Allsvensk nivå.

Camilla har precis varit i väg med det Italienska landslaget på läger. Vi hoppas att hon nu kan bli helt kvitt sina skadeproblem och ha en fortsatt bra säsong, där vi verkligen hoppas få ha kvar henne nästkommande säsonger.


Ludvig Nilsson
Kommunikationsansvarig
IBK Lund
 
GULDPARTNERS
SILVERPARTNERS
BRONSPARTNERS
MINIPARTNERS
Tweets av @IBKLund